Peste 150 de funcții vacante au fost scoase la concurs la Târgul locurilor de muncă organizat de Guvern. Salariile pot ajunge și până la 25 mii de lei

  • 10 Octombrie 13:54
Peste 150 de funcții vacante au fost scoase la concurs la Târgul locurilor de muncă organizat de Guvern. Salariile pot ajunge și până la 25 mii de lei

Peste 150 de funcții vacante din 35 de autorități și instituții publice, inclusiv în Cancelaria de Stat și ministere, sunt disponibile la cea de-a doua ediție a târgului de cariere care se desfășoară astăzi, 10 octombrie, la Casa Guvernului, transmite Radio Chișinău.

Ofertele acoperă diverse domenii, precum economie, justiție, tehnologii informaționale, comunicare și protecție socială. Cei interesați pot obține informații detaliate despre specificul funcțiilor, procedura de angajare și avantajele activității în sectorul public.

Salariile pentru funcțiile de început pornesc de la 12.000 de lei și pot ajunge până la 25.000 de lei pentru pozițiile de conducere. Studenții din diverse domenii, precum Drept, Relații Internaționale și Economie, sunt invitați să participe și să afle mai multe despre cum pot deveni funcționari publici. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a explicat, pentru Radio Chișinău, care sunt cerințele pentru a participa la concurs.

Pentru a deveni funcționar trebuie să ai cetățenie Republicii Moldova, să știi, să vorbești și să scrii în limba oficială - limba română, să ai o diploma de studii relevantă domeniului tău. Și la întrebarea firească, cam care ar fi salariile la funcțiile disponibile, salariile încep de la 12, 13, 14 mii de lei pentru o funcție de începător și continuă cu salarii de 24, 25 de mii de lei pentru șefii de direcții, deci sunt și pentru tineri care aveau la început o carieră, și pentru persoanele cu experiență sau care doresc să-și schimbe jobul pe care îl au”, a spus Daniel Vodă. 

Studenta de la Universitatea de Stat, Ana Todirașco, specializată în administrație publică, a venit la târg pentru a căuta oportunități de angajare și pentru a acumula experiență în administrația publică. Ea speră să obțină un stagiu part-time și se așteaptă ca, după finalizarea studiilor, să aibă acces la salarii mai bune.

De pe acum vreau să acumulez multă experiență, să cunosc și atunci când deja voi termina la universitate să pot să mă angajez liber, să am mai multe căi deschise. Deci, ca salariu, pentru studenți cred că o să fie un salariu minim 3−4 mii de lei, reieșit din faptul că nu va fi un full-time, deci part-time. Practic toate ofertele de stagii sunt part-time pentru studenți, dar consider că deja după ce finalizăm universitatea, vom dori să ne angajăm ulterior, atunci va fi un salariu mai motivant, mai bun, deci 10−15.000 lei”, a spus studenta. 

Tinerii cu vârsta între 18 și 29 de ani pot aplica la Programul de stagii plătite, care oferă 93 de locuri de stagiu în 27 de autorități publice, cu o bursă lunară de 3.000 de lei. Înscrierile se pot face până pe 15 octombrie pe platforma stagii.gov.md.

Amintim că, la prima ediție a Târgului de cariere în sectorul public, organizată la începutul acestui an, au participat aproximativ 500 de persoane, fiind oferite peste 200 de funcții libere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău