Peste 140 de cadavre au fost descoperite într-o altă groapă comună din estul Ucrainei. Printre victimele civile figurează 85 de bărbați, 66 de femei, cinci băieți mici și zece cadavre al căror sex nu a fost încă identificat

  • 21 Octombrie 2022 14:04
Peste 140 de cadavre au fost descoperite într-o altă groapă comună din estul Ucrainei. Printre victimele civile figurează 85 de bărbați, 66 de femei, cinci băieți mici și zece cadavre al căror sex nu a fost încă identificat

După ce ucrainenii au eliberat orașul Liman din regiunea Donețk din mâinile trupelor ruse, oficialii au descoperit o groapă comună cu peste 140 de cadavre, notează EFE, citat de ziare.com.

Aceasta este, potrivit poliției, cea mai mare groapă comună descoperită în acest oraș eliberat de ucraineni după ocuparea sa de forțele ruse și care se află într-una din cele patru regiuni pe care Moscova le-a anexat recent.

Au fost găsite în total 111 corpuri de civili și 35 aparținând unor militari ucraineni, a precizat într-un comunicat departamentul principal din regiunea Donețk al poliției naționale ucrainene, citat de agenția de presă Ukrinform.

"Poliția și-a încheiat activitățile de investigare la un cimitir din Liman, unde au fost descoperite două locuri de înmormântare în masă după ce orașul a fost eliberat de agresorul rus", se menționează în comunicat.

"Civilii au fost îngropați într-un loc, iar apărătorii ucraineni - separat. Morții au fost îngropați în tranșee", potrivit poliției ucrainene.

Totodată, reprezentanții autorităților precizează că "unele morminte sunt fără nume".

Alte 25 de locuri de înmormântare au fost descoperite în Liman, unde echipe de anchetă cercetează în prezent, conform poliției.

"În general, în zonele eliberate din regiunea Donețk au fost detectate 58 de situri de înmormântare în masă. Poliția primește zilnic din ce în ce mai multe sesizări de la locuitorii din zonă despre existența unor noi morminte. Dar la unele din ele este imposibil de ajuns din cauza ostilităților intense din teren", explică reprezentanții forțelor de ordine.

Până în prezent, un total de 166 de cadavre au fost exhumate în nordul regiunii Donețk, în zonele pe care ucrainenii le-au preluat sub controlul lor.

Printre victimele civile figurează 85 de bărbați, 66 de femei, cinci băieți mici și zece cadavre al căror sex nu a fost încă identificat, scrie sursa citată

Potrivit informațiilor preliminare, majoritatea victimelor au murit din cauza rănilor provocate de schije și din cauze naturale. Dar unele dintre cadavre prezentau semne de moarte violentă.

Anchetatorii ucraineni au anunțat că numărul soldaților care au fost executați de militarii ruși va fi confirmat imediat ce toate expertizele vor fi finalizate.

Donețk, alături de Lugansk, în est, și Zaporojie și Herson, în sud -toate anexate de Rusia - constituie locul unde s-au concentrat luptele între ucraineni și ruși în ultimele săptămâni și unde, potrivit Kievului, forțele ucrainene au recucerit segmente importante de teritoriu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău