Peste 126 de mii de doze de vaccin au fost distribuite locuitorilor din stânga Nistrului

  • 16 Iunie 2021 15:43
Peste 126 de mii de doze de vaccin au fost distribuite locuitorilor din stânga Nistrului

Republica Moldova a redistribuit pentru administrare în regiunea transnistreană și municipiul Tighina 126 307 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Dozele de ser au fost oferite din loturi de ajutoare umanitare, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare dn cadrul Cancelariei de Stat.

Repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova. Astfel, după tipul de ser, în regiunea transnistreană au fost distribuite 16 910 doze de AstraZeneca (Vaxzevria), 12 396 de doze Pfizer/Biontech (Comirnaty), 15 000 de doze Sinovac,  20 001 doze Sinopharm, 62 000 de doze Sputnik-V.

Majoritatea loturilor de vaccin anti-COVID-19 au fost oferite cu titlu gratuit Republicii Moldova de către partenerii externi, cu suportul financiar și tehnic al Uniunii Europene, Guvernului României, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa și a Federației Ruse, precum și din procurările făcute pe linie bugetară de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate de la producători de vaccinuri din China.

Pe lângă vaccinuri, beneficiarii din regiunea transnistreană au recepționat și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova la 2 martie, iar până la ziua curentă 556 mii de persoane sau 12% dintre locuitorii țării au fost imunizați împotriva infecției, dintre care 63 de mii în regiunea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău