Peste 120 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea economică locală

  • 21 Ianuarie 2017 12:20
Peste 120 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea economică locală

Pentru următorii patru ani, în Fondul Național de Dezvoltare Regională sunt prevăzute peste 120 de milioane de lei pentru dezvoltarea economică locală.

Declarația a fost făcută de ministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Vasile Bâtca, în cadrul unui atelier de lucru organizat de Comisia Europeană, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite IPN.

Ministrul a subliniat că pentru dezvoltarea regiunilor, inclusiv a competitivității acestora, vor fi realizate și proiecte de inovații, cum ar fi un centru de inovare și transfer tehnologic în municipiul Bălți, o piață regională en-gros și spații destinate activităților non-agricole în raionul Râșcani.

Printre proiectele care au susținut dezvoltarea economică a comunităților locale prin realizarea proiectelor de dezvoltare regională ministrul a numit incubatorul de afaceri din localitatea Larga, raionul Briceni, parcurile industriale din orașele Edineț și Bălți, precum și subzonele doi și trei ale Zonei Economice Libere din Bălți, care au fost conectate la infrastructură și utilități publice din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Un alt proiect este casa de ambalare pentru servicii moderne de marketing pentru export din satul Costești, raionul Ialoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău