Peste 1100 copii din Republica Moldova au trecut prin Școala Securității

  • 29 Mai 11:30
Peste 1100 copii din Republica Moldova au trecut prin Școala Securității

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a finalizat „Școala Securității” ediția 2023, care a fost desfășurată în perioada 23 – 28 mai 2023.

La acțiunile de pregătire a tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții au fost instruiți 1140 de copii din raioanele Căușeni, Bălți, Orhei, Hâncești, Cahul, Edineț, UTA Găgăuzia și Soroca, Ungheni și municipiul Chișinău. Elevii instituțiilor de învățământ cu vârstă de 15-17 ani au participat la evenimentul anual educativ organizat de IGSU.

Copiii au demonstrat forță și rezistență maximă în concursuri de echipare, ștafete combinate, instruiri la acordarea primului ajutor medical, stingerea focarelor cu stingătoarele, dar și probe artistice, se arată în comunicatul IGSU.

În perioada concursului, echipele au fost ghidate de specialiștii IGSU, care au evaluat cunoștințele și abilitățile participanților, dar și le-au acordat asistența și atenția maximă la fiecare probă. Tinerii și-au testat rezistența fizică, au arătat abilitățile de lucru în echipă, dar și au învățat multe lucruri noi în domeniul prevenirii și reacționării corecte în situații de urgență.

La finalizarea competițiilor, juriul a calculat rezultatele finale și a anunțat câștigătorii în fiecare raion. Echipele, care au demonstrat cele mai înalte performanțe, au fost premiate cu cupe și diplome.

Școala Securității, cu genericul „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023 cu scopul instruirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții a fost organizată de IGSU în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, iar elevii din țară au fost instruiți și antrenați să prevină deferite riscuri, precum și au deprins cunoștințe noi privind reacționarea și comportamentul corect în situații excepționale.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Câțiva nori
Umiditate:41 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău