Peste 11 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocați pentru repararea pagubelor cauzate de ploi

  • 09 Octombrie 15:00
Peste 11 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocați pentru repararea pagubelor cauzate de ploi

Peste 11 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocați pentru repararea pagubelor cauzate de ploi. Decizia a fost luată în ședința Guvernului de astăzi. De asemenea, Guvernul a aprobat un Acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru implementarea unui sistem de avertizare a cetățenilor prin telefoanele mobile, în situații de urgență și calamități naturale, transmite Radio Chișinău.

Guvernul a aprobat alocarea mijloacelor financiare pentru a lichida consecințele ploilor din lunile iunie și iulie ale acestui an. Din acești bani urmează să fie reabilitată infrastructura în localitățile afectate, a spus ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„S-a decis alocarea mijloacelor financiare în sumă de 11 milioane 244 de mii de lei pentru restabilirea acoperișului din localitatea Costești, raionul Ialoveni, restabilirea acoperișului mai multor construcții care aparțin centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din mun. Orhei. Restabilirea drumurilor locale și a infrastructurii rutiere din localitățile: Bălășești, Pepeni, Prepelița, raionul Sângerei și satul Vertiujeni, raionul Florești (...)”, a declarat Adrian Efros. 

Republica Moldova va avea un sistem de avertizare a cetățenilor, în situații de urgență și calamități naturale, prin intermediul telefoanelor mobile. Acest sistem va fi realizat cu sprijinul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Guvernul a aprobat Acordul de finanțate cu BIRD, în valoare de 37,4 milioane de euro. 

Fenomenele meteorologice extreme afectează întreaga lume, inclusiv Republica Moldova. Nu le putem evita, dar putem fi mai pregătiți să le gestionăm eficient și să minimalizăm consecințele lor. Proiectul va permite pregătirea instituțiilor pentru răspunsul rapid la situații de urgență și va institui noi reglementări pentru reducerea riscurilor la nivelul infrastructurii critice”, a subliniat ministrul Adrian Efros.

Pe lângă implementarea sistemului de avertizare publică prin intermediul telefoanelor mobile, din resursele disponibile vor fi achiziționate vehicule și echipamente de intervenție în situații de urgență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău