Peste 11 000 de persoane și-au găsit un loc de muncă anul trecut. Majoritatea au preferat sectorul privat

  • 14 Ianuarie 15:25
Peste 11 000 de persoane și-au găsit un loc de muncă anul trecut. Majoritatea au preferat sectorul privat

În anul 2023 au fost identificate și declarate vacante 32 de mii de locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea sunt în domeniile industriei ușoare, comerțului, transport dar și în administrația publică, a declarat directoarea Agenției pentru Ocuparea Forței de muncă, Raisa Dogaru.

„Cele mai multe locuri le deținem din sectorul privat. Cetățenii vor să lucreze în sectorul privat și vor să aibă salarii mai mari. Mai ușor își găsesc un loc de muncă persoanele care corespund calificărilor și competențelor solicitate de angajator. Potrivit statisticilor, peste 11 mii de persoane au fost angajate în câmpul muncii, dintre care circa 40 de procente sunt femei, sunt persoane tinere, dar avem într-un procent destul de mare și persoane care o vârstă mai înaintată”, scrie Moldova1.

De asemenea, potrivit Agenției pentru Ocuparea Forței de muncă, anul trecut au fost angajați aproape 270 de persoane cu dizabilități, 240 – cetățeni ai Republicii Moldova care s-au reîntors din străinătate și si 87 de persoane de etnie romă.

Precizăm că pe 16 ianuarie în holul central al Guvernului va fi organizat și un târg de cariere. Vor fi prezentate locurile vacante în cadrul ministerelor și a Cancelariei de Stat. Este vorba despre mai multe funcții publice de conducere și de execuție în diverse domenii. Autoritățile subliniază că acestea oferă numeroase avantaje, inclusiv posibilitatea instruirilor în țară și șansa de a participa la programe de formare profesională peste hotare.

Amintim că în această săptămână, Executivul a lansat campania de recrutare în serviciul public și a anunțat concurs pentru ocuparea a circa 200 de locuri de muncă vacante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău