Peste 10.000 de avize de angajare sau detașare pentru străinii care au venit să lucreze în România, eliberate în 2018

  • 17 Februarie 2019 11:11
Peste 10.000 de avize de angajare sau detașare pentru străinii care au venit să lucreze în România, eliberate în 2018

Peste 10.000 de avize de angajare sau detașare au fost eliberate, anul trecut, pentru străinii care au venit să lucreze în România. Majoritatea sunt din țări precum: Vietnam, Sri Lanka sau China.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, peste 120.000 de cetățeni străini se aflau în România la sfârșitul lui 2018.

Avizele de muncă sau detașare au fost eliberate anul trecut pentru lucrători permanenți, detașați, înalt calificați, sezonieri și transfrontalieri, cei mai mulți fiind din state precum: Vietnam, Turcia, Nepal, China și Sri Lanka. Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, cele mai multe solicitări au fost pentru București, Ilfov, Timiș, Prahova și Constanța, relatează Radio România Actualități

Pentru acest an, guvernul a aprobat un contingent de 20.000 de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări, subcomisarul Ermina Mihai. 

„Decizia fiind luată având în vedere atât potențialul de dezvoltare economică al României, necesitatea de a asigura forță de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de către lucrătorii români, dar și pentru a preveni situațiile în care străinii lucrează în România fără forme legale. Polițiștii de emigrări au verificat anul trecut peste 7.000 de societăți comerciale și au depistat 470 de cetățeni străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale”, a precizat ea.

Contingentul de lucrători nou admiși pe piața forței de muncă se stabilește anual prin hotărârea guvernului la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău