Peste 1.000 de șoferi sunt blocați de două zile pe o autostradă din Japonia

  • 18 Decembrie 2020 14:35
Peste 1.000 de șoferi sunt blocați de două zile pe o autostradă din Japonia

Peste 1.000 de șoferi sunt blocați de două zile pe o autostradă din Japonia din cauza ninsorilor puternice, informează BBC, preluat de Digi24.ro

Autoritățile au împărțit oamenilor din mașini alimente, carburanți și pături. Blocajul uriaș s-a produs pe autostrada Kan-etsu, care leagă capitala Tokyo de orașul Niigata.

Ninsorile au început miercuri seară și au produs numeroase blocaje. Totodată, peste 10.000 de locuințe din nordul și vestul țării au rămas fără curent electric.

Potrivit Kyodo News, există numeroase blocaje pe autostrada Kan-etsu, iar totul a început când un camion a rămas blocat în zăpadă, miercuri seară. Presa locală citează poliția și operatorul autostrăzii, East Nippon Expressway Co, potrivit cărora cel mai lung blocaj se întinde pe aproximativ 16,5 kilometri.

Autoritățile au intervenit cu utilaje și oameni pentru a elibera mașinile, însă aproximativ 1.000 de automobile încă erau blocate în zăpadă vineri la prânz.

Un alt blocaj s-a petrecut miercuri pe autostrada apropiată Joshinetsu, însă cele 300 de mașini rămase în zăpadă au fost eliberate joi dimineață.

Ninsorile puternice urmează să continue în următoarele zile în Japonia. Premierul Yoshihide Suga a convocat de urgență o ședință de guvern și a cerut cetățenilor să fie precauți.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău