Peste 100 de utilaje au lucrat la deszăpezirea drumurilor în prima parte a zilei

  • 27 Decembrie 2021 15:08
Peste 100 de utilaje au lucrat la deszăpezirea drumurilor în prima parte a zilei

Majoritatea traseelor naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Până la această oră, pe traseele naționale au fost scoase peste 100 de utilaje speciale, care au presărat peste 800 de tone de material antiderapant, se spune în comunicatul instituției.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă.

Și în capitală transportul public circulă conform programului. Autoritățile spun însă că se așteaptă precipitații abundente în această noapte, de aceea promit că vor scoate autospeciale și alte utilaje necesare pentru deszăpezirea și curățarea drumurilor din municipiu. Se va lucra, prioritar, pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău