Peste 100 de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au depus Jurământului solemn

  • 19 Iunie 2023 15:55
Peste 100 de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au depus Jurământului solemn

Peste 100 de studenți ai anului I ai Academiei „Ștefan cel Mare” din capitală au depus astăzi Jurământul solemn. Evenimentul festiv s-a desfășurat sub faldurile Drapelului de Luptă al instituției și acordurile fanfarei, transmite MOLDPRES.

La ceremonie a participat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, conducerea Academiei, veterani, rude și alți oaspeți de onoare.

Ministrul Ana Revenco a adresat un mesaj de felicitare absolvenților. „Jurământul pe care voi l-ați depus astăzi reprezintă un moment de maturitate în cariera dumneavoastră. Vă felicit cu aceasta! Știu foarte bine ce înseamnă să juri credință patriei și cât de emoționant este acest moment pentru fiecare dintre voi. La fel de emoționantă este această ceremonie și pentru familiile voastre, cărora le mulțumesc pentru că v-au încurajat să optați pentru o carieră în rândul sistemului afacerilor interne”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare”, Dinu Ostavciuc, a menționat că astăzi viitorii apărători ai societății și ai ordinii de drept au făcut primul pas asumat în cariera sa profesională. „Voi sunteți cei care vor apăra țara, societatea și cetățeanul, voi sunteți viitorul nostru și al țării noastre. Pe această cale vă urez succes și vă îndemn să luați cele mai bune povețe și învățături de la dascălii voștri. Corpul profesoral din cadrul academiei își asumă toată răspunderea pentru a vă instrui ca să ajungeți la gradul de ofițer, astfel încât să vă exercitați cu mândrie atribuțiile în vederea menținerii ordinii publice și combaterii criminalității”, a subliniat Dinu Ostavciuc.

Totodată, în cadrul evenimentului, trei ofițeri, care au trecut recent în rezervă, și-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă al Academiei „Ștefan cel Mare” în fața oaspeților de onoare, a colegilor și a efectivului de studenți.

La finalul ceremoniei, studenții au trecut cu pas de defilare, onorând oaspeții instituției și ofițerii trecuți în rezervă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău