Peste 100 de persoane s-au ales cu sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice

  • 06 Octombrie 2021 10:04
Peste 100 de persoane s-au ales cu sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice

Începând cu data de 1 octombrie, oamenii legii au efectuat peste 2 900 de controale a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare, scrie sursa citată.

“În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, poliția este nevoită să acționeze, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ - preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict”, se mai spune în comunicatul instituției.

În acest context, poliția recomandă purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău