Peste 100 de drone vor fi desfășurate în apele strategice din Golf

  • 19 Noiembrie 2022 17:56
Peste 100 de drone vor fi desfășurate în apele strategice din Golf

O unitate operațională condusă de SUA va desfășura până anul viitor peste 100 de drone în apele strategice din Golf, a anunțat sâmbătă șeful Comandamentului american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), informează Agerpres.

Anunțul generalului Michael Kurilla intervine la câteva zile după atacul din Marea Oman asupra unui petrolier deținut de un miliardar israelian, atac atribuit Iranului de către Israel și SUA.

SUA și mai multe țări din Golf denunță în mod regulat acțiunile Teheranului în această zonă maritimă extrem de strategică, cale de navigație aproape exclusivă care leagă țările petroliere din Golf de piețele mondiale.

"Din acest moment și până anul viitor", Task Force 59 va reuni o flotă de peste 100 de drone de suprafață și submarine "care să opereze și să comunice împreună", a afirmat generalul Kurilla în timpul conferinței anuale asupra securității la Manama, în Bahrain.

Această unitate a fost lansată în septembrie 2021 în Bahrain, unde își are baza Flota a 5-a americană, pentru a dezvolta capacitățile de supraveghere în această zonă datorită dronelor și inteligenței artificiale, după o serie de atacuri cu drone atribuite Republicii Islamice.

În afară de acest dispozitiv, SUA "pun în funcțiune un program experimental aici, în Orientul Mijlociu, pentru a învinge dronele adverse împreună cu partenerii noștri", a adăugat generalul Kurilla, fără alte detalii.

Potrivit generalului american, "dronele adverse" sunt cea mai mare amenințare tehnologică pentru securitatea regională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău