Peste 100 de consulate mobile vor fi organizate în acest an de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României

  • 29 Aprilie 2021 15:11
Peste 100 de consulate mobile vor fi organizate în acest an de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României

Peste 100 de consulate mobile vor fi organizate în acest an de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României - anunță Ministerul de Externe al României, într-un comunicat.

În urma a peste 1.000 de solicitări și propuneri, vor fi organizate, suplimentar, consulate itinerante în Italia - în orașul sicilian Trapani, în Statele Unite - la San Francisco, Portland, Seattle, Las Vegas, Denver și Phoenix, iar în Ecuador - la Quito.

De asemenea, au fost modificate perioadele și/sau spațiile în care urmează să fie organizate consulate mobile în Australia, Canada, Grecia, Franta și Statele Unite. Consulatul itinerant presupune deplasarea temporară a unei echipe mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească, aflată la distanță față de un oficiu consular permanent, în vederea prestării de servicii specifice, solicitate de membrii comunității.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Ministerului de Externe al României.

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău