Peste 100 de artiști plastici și-au prezentat lucrările la expoziția ”Salonul de primăvară”

  • 07 Aprilie 2022 19:13
Peste 100 de artiști plastici și-au prezentat lucrările la expoziția ”Salonul de primăvară”

Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției de artă plastică contemporană ”Salonul de Primăvară”, care a fost inaugurată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că ”Salonul de primăvară” face parte din seria de expoziții de bază incluse în planul expozițional și organizate pe parcursul mai multor decenii de către UAP în colaborare cu Ministerul Culturii. Potrivit sursei citate, la actuala expoziție sunt prezente 135 de lucrări de pictură, grafică, sculptură și proiecții video.

”Am decis să schimbăm formatul expoziției, care era una de concurs. Salonul de Primăvară 2022 este conceput drept o expoziție de caritate, care are drept scop colectarea fondurilor pentru ajutorul refugiaților ucraineni. La nivel conceptual, lucrările expuse sunt unite prin aspirația către frumos, fiecare artist prezentând publicului experiența sa personală și instrumentul prin care își determină impactul benefic asupra lumii din jurul său. Astfel, expoziția este foarte diversă. Alături de artiști consacrați, și-au prezentat lucrările și tineri artiști plastici, care nu sunt membri ai UAP. Singura condiție a fost ca lucrările să fie de un înalt nivel artistic. Mă bucură această expoziție, care este, pur și simplu, extraordinară”, a mai spus președintele UAP.

Pe marginea lucrărilor expuse s-au mai pronunțat vicepreședintele UAP, Florina Breazu și Alexandra Mihalaș, art director al Centrului Expozițional ”Constantin Brâncuși”.

Expoziția va fi deschisă până la 26 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău