Peste 1 000 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională în perioada octombrie 2021- ianuarie 2022

  • 16 Octombrie 2021 10:09
Peste 1 000 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională în perioada octombrie 2021- ianuarie 2022

Peste 1 000 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională, în perioada octombrie 2021- ianuarie 2022, anunță Ministerul Apărării. Astfel, sarcina de încorporare în această perioadă este de 1 050 de recruți pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Națională și 10 pentru serviciul militar cu termen redus, informează un comunicat al ministerului. Decizia a fost aprobată și de Executiv.

Potrivit proiectului hotărârii „Cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iulie 2021 și încorporarea în serviciul militar în octombrie 2021- ianuarie 2022”, prezentat de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, încorporarea cetățenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Instituția va elabora planul de repartizare a recruților și va redistribui sarcina de încorporare între centrele militare. Totodată, la sfârșitul încorporării, Centrul de gestionare a resurselor de mobilizare și al efectivului Armatei Naționale va generaliza neajunsurile depistate în perioada desfășurării campaniei de încorporare în activitatea comisiilor medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, cu informarea ulterioară a Ministerului Sănătății.

Unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea și unitatea teritorială autonomă cu statut special vor organiza efectuarea examenului medical preliminar și a expertizei medico-militare a recruților de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul și modul prevăzute de legislație.

Totodată, potrivit documentului, cheltuielile legate de încorporare se vor efectua din contul bugetelor administrațiilor publice locale și Ministerului Apărării. Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău