Peskov, despre condamnarea în SUA a spioanei ruse Maria Butina: Nu știm detalii, dat este inacceptabil

  • 27 Aprilie 2019 16:12
Peskov, despre condamnarea în SUA a spioanei ruse Maria Butina: Nu știm detalii, dat este inacceptabil

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, comentând sentința dată în Statele Unite cetățencei de naționalitate rusă Maria Butina, a declarat că Moscova nu cunoaște detalii legate de înțelegerea de cooperare cu organele de anchetă, însă arestarea acesteia și ținerea ei în captivitate este inacceptabilă.

Vineri, Tribunalul de la Washington a pronunțat sentința de condamnare la 18 luni de închisoare, din care aceasta a petrecut deja nouă luni după gratii, pentru participarea la o conspirație, cu scopul de a lucra ilegal pentru un guvern străin.

"Este, bineînțeles, foarte important faptul că ea (Butina - n. trad.) a ales să coopereze cu organele de anchetă. Înțelegeți, noi și dumneavoastră nu cunoaștem detaliile acestei înțelegeri. Însă faptul în sine că a fost ținută în captivitate deja pentru o perioadă atât de lungă este deja pentru noi inacceptabilă. Considerăm că acest cetățean al Rusiei nu ar fi putut fi implicat în lucrul de care este acuzată; aceasta este poziția noastră de principiu. Iar pentru că nu știm despre ce înțelegere a fost vorba, nu cunoaștem nuanțe, probabil că ar fi incorect să facem vreun comentariu", a declarat Peskov, citat de RIA „Novosti”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău