Peședintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal

  • 28 August 2021 15:57
Peședintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de mai mulți deputați, s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, care a venit la Chișinău împreună cu președintele Volodymyr Zelensky cu ocazia împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, anunță Serviciul de presă al Legislativului, într-un comunicat.

Demnitarii au discutat mai multe aspecte importante privind cooperarea moldo-ucraineană care ar contribui la o conlucrare mai bună între două state vecine.

Astfel, Igor Grosu a pledat pentru consolidarea cooperării interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv între comisiile permanente și grupurile de prietenie.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța cooperării moldo-ucrainene în domeniul integrării europene, în special în cadrul Parteneriatului Estic și al platformei ”Trio asociat”. ”Integrarea europeană este nu doar o decizie politică fermă, ci și un mandat puternic al cetățenilor, de aceea vom fi consecvenți în realizarea acestui obiectiv”, a declarat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, părțile și-au manifestat disponibilitatea pentru schimbul de experiență dintre Moldova și Ucraina în combaterea corupției, în reformarea justiției, în edificarea statului de drept.

De asemenea, s-a vorbit și despre proiectele comune de infrastructură care ar facilita relațiile moldo-ucrainene. A fost subliniată importanța implementării proiectului de construcție a podului rutier peste râul Nistru în regiunea localităților Cosăuți (Moldova) și Iampil (Ucraina); situația de pe râul Nistru, dar și eliminarea reciprocă a barierelor în comerț.

În context, premierul Ucrainei a precizat că există potențial de cooperare și în alte domenii precum: securitatea energetică, transportul rutier și feroviar, logistica, combaterea comună a pandemiei COVID-19, lupta cu corupția ș.a.

În încheiere, Denys Shmyhal a adresat președintelui Parlamentului și cetățenilor felicitări cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenței Republicii Moldova și a menționat că a fost onorat să împărtășească bucuria acestei sărbători, aflându-se la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-2,35
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:5,81 m/s
Mon
-3
Tue
-4
Wed
-2
Thu
-3
Fri
-1

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău