Peru | 900 de persoane evacuate din Machu Picchu din cauza inundațiilor

  • 25 Ianuarie 2022 15:29
Peru | 900 de persoane evacuate din Machu Picchu din cauza inundațiilor

Circa 900 de persoane au fost evacuate din localitatea turistică Machu Picchu Pueblo din Peru, aflat în apropierea celebrului sit incaș, din cauza ploilor și inundațiilor care au dus la dispariția unei persoane și au provocat distrugerea locuințelor, a precizat luni Ministerul Turismului, informează AFP, citată de Agerpres.

''Până în prezent, în colaborare cu companiile Inka Rail și Peru Rail, (am reușit) să transferăm 889 de turiști din Machu Picchu Pueblo la Ollantaytambo'', după ce ambele situri au rămas izolate în urma revărsării unui râu, vineri, a precizat ministerul într-un comunicat.

O persoană a fost rănită, o alta este dată dispărută, iar mai multe clădiri, precum și șinele de cale ferată au fost avariate. Persoana dispărută nu fusese încă localizată luni, potrivit autorităților locale.

În paralel, accesul în satele din jurul Machu Picchu a fost blocat luni de proteste ale agricultorilor, care revendică în principal demisia ministrului Agriculturii, Victor Maita, potrivit publicației La Republica.

Manifestația a blocat de asemenea accesul la calea ferată spre Machu Picchu, utilizată pentru urgențele legate de inundații.

Această cale ferată este principala cale de acces în cetatea incașă dinspre Cusco - fosta capitală a imperiului incaș.

Din cauza pagubelor provocate de ploi pe calea ferată, se preconizează ca transportul feroviar pentru turiști să fie suspendat până pe 27 ianuarie, a indicat Peru Rail.

Circa 447.800 de persoane au vizitat ansamblul istoric Machu Picchu în 2021, în comparație cu 1,5 milioane înainte de pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău