Perspectivele economiei mondiale se înrăutățesc tot mai mult, avertizează președintele BCE

  • 25 Iulie 2019 19:30
Perspectivele economiei mondiale se înrăutățesc tot mai mult, avertizează președintele BCE

Perspectivele economiei mondiale se înrăutățesc tot mai mult, a avertizat joi președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, transmit AP, Reuters și DPA, potrivit Agerpres.

În special, a explicat șeful BCE, previziunile se înrăutățesc pentru sectorul industrial din zona euro, iar o redresare în semestrul doi din 2019 este acum mai puțin probabilă.

De asemenea, Draghi a declarat că ținta de inflație a BCE, de 2%, nu trebuie văzută ca un plafon, după ce la ședința de politică monetară de joi Consiliul guvernatorilor BCE a deschis calea pentru o reducere a costului creditului și o extindere a achiziționării de active la ședința din septembrie.

Sporirea promisiunilor privind noi măsuri de stimulare este menită să sprijine încrederea în economia zonei euro, pe fondul dificultăților cu care se confruntă sectorul industrial.

Deși încrederea consumatorilor și creditarea bancară rămân la un nivel ridicat, recentele date din industrie arată o imagine sumbră, sporind riscul ca cererea externă slabă, parțial ca rezultat al războiului comercial, să afecteze curând evoluția zonei euro.

Conform datelor Eurostat, în iunie rata anuală a inflației în zona euro a crescut ușor, până la 1,3%, de la un nivel de 1,2% înregistrat în luna mai, și în linie cu estimările analiștilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău