Perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar moldo-azer, discutate de Igor Grosu cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan

  • 08 Noiembrie 2022 15:27
Perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar moldo-azer, discutate de Igor Grosu cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar, oficialii apreciind dinamica pozitivă a relațiilor moldo-azere din ultima perioadă. „În toți acești ani, țările noastre au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional, iar în anul 2022, odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, conștientizăm și mai tare cât de importantă este pacea”, a spus Președintele Parlamentului.

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a vizat criza energetică, șeful legislativului accentuând că Republica Moldova zi de zi caută să-și diversifice sursele și că este interesată să inițieze proiecte comune legate de energie. „În contextul provocărilor cu care se confruntă țara noastră, mizăm și pe atragerea investițiilor în sectoare precum prelucrarea agricolă, eficiența energetică, IT, logistică și transport”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, la Parlament, la inițiativa Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, este găzduită o expoziție de fotografii tematice. Evenimentul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Ambasadă cu ocazia aniversării a 270-a a orașului Șușa, capitala culturală a Republicii Azerbaidjan. Expoziția prezintă istoria localității care are o semnificație culturală și o valoare spirituală deosebită pentru poporul azer. Lucrările fotografice ilustrează mai multe edificii istorice, monumente și muzee ce evocă personalități marcante ale Azerbaidjanului.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul săptămânii curente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău