Perspective de colaborare discutate de conducerea Inspectoratului General al Poliției și reprezentanții Fundației pentru Securitate Globală din Germania

  • 27 Martie 19:48
Perspective de colaborare discutate de conducerea Inspectoratului General al Poliției și reprezentanții Fundației pentru Securitate Globală din Germania

În contextul evoluțiilor legate de criza regională și importanța îmbunătățirii serviciilor de calitate ale Poliției, pentru depășirea situațiilor de criză din ultimul an, conducerea Inspectoratului General al Poliției a avut o întrevedere cu o delegație a Fundației pentru Securitate Globală, transmite Poliția R. Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii au vizat creșterea calității condițiilor de muncă, dotării și instruirii pentru toți angajații Poliției Naționale, care va contribui la creșterea intervențiilor necesităților esențiale și permanente de siguranță ale cetățenilor.

„Sunt extrem de onorat de interesul autorităților germane pentru colaborarea cu Poliția Republicii Moldova și vă mulțumesc pentru tot suportul acordat în timpul colaborării noastre”, a menționat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Totodată a fost abordată necesitatea asigurării suportului din partea partenerilor străini, pentru asigurarea cu echipamente moderne, suport în digitalizarea proceselor polițienești, care să ușureze activitatea polițiștilor din prima linie în această perioadă de criză.

Klaus Kandt, expert senior în leadership al Fundației pentru Securitate Globală din Germania a apreciat felul în care polițiștii își desfășoară activitățile și a reiterat deschiderea pentru acordarea sprijinului Poliției Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău