Personalul medical va fi transportat la muncă cu microbuzele Armatei Naționale

  • 23 Martie 2020 11:09
Personalul medical va fi transportat la muncă cu microbuzele Armatei Naționale

Personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost transportați, în această dimineață, la locul de muncă cu microbuzele Armatei Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Armatei Naționale, aceasta va interveni cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID-19, transmite IPN.

Potrivit ministrului apărării, Alexandru Pînzari, decizia de a oferi unitățile de transport ale armatei în acest scop a fost luată la solicitarea conducerii Guvernului Republicii Moldova și, în special, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit lui Alexandru Pînzari, militarii Armatei Naționale  se vor afla la datorie pe o perioadă nedeterminată și vor interveni ori de câte ori va fi nevoie.

În același timp, ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă și duminică, spre casă, pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative. Alte vehicule din dotarea Armatei Naționale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituțiile medicale strategice, pentru a prelua medicii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău