Personalul medical din Italia - procent dublu de infectare cu COVID-19 față de cel din China

  • 18 Martie 2020 19:41
Personalul medical din Italia - procent dublu de infectare cu COVID-19 față de cel din China

Circa 8,3% din totalul cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia corespund personalului medical, procent dublu față de cel înregistrat în China, arată un studiu al fundației Gimbe realizat pe baza datelor Institutului Superior de Sănătate din Italia, consemnează miercuri agenția EFE.

În total 2.629 de medici, infirmieri și alte cadre medicale au avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, conform datelor actualizate marți, când bilanțul arăta în Italia 31.506 de îmbolnăviri de COVID-19, printre care 2.503 persoane decedate și 2.941 vindecate.

Informația privind numărul infectărilor în rândul cadrelor medicale italiene apare într-un moment în care acestea din urmă critică insuficiența materialelor sanitare de protecție, precum măști, combinezoane sau mănuși, în pofida unor inițiative cum a fost cea a Chinei, care a trimis în Italia 30 de tone de astfel de materiale.

Președintele Federației naționale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a cerut să fie testate pentru coronavirus toate cadrele medicale, întrucât ''medicii asimptomatici, dar pozitivi fără să știe, reprezintă un risc enorm pentru spitale''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău