Personalităţi publice, politicieni şi grupuri pro-UE au lansat o campanie pentru organizarea unui vot popular privind Brexit

  • 16 Aprilie 10:36
Personalităţi publice, politicieni şi grupuri pro-UE au lansat o campanie pentru organizarea unui vot popular privind Brexit

Personalităţi publice, politicieni şi grupuri pro-UE din Marea Britanie au lansat duminică o campanie pentru organizarea unui "vot al poporului" asupra acordului de Brexit, îndemnând cetăţenii să nu-i lase doar pe politicieni să decidă această chestiune, informează site-ul agenţiei Dpa.

Parlamentari anti-Brexit, inclusiv din partea Partidului Conservator, condus de premierul Theresa May, au participat la manifestaţia de la Londra, în cadrul căreia a fost lansată campania Votul Poporului (People's Vote).

Actorul Patrick Stewart s-a numărat printre personalităţile publice care au participat la eveniment. Stewart a declarat că scopul campaniei nu este de a cere un al doilea referendum, ci de a avea "o altă şansă de a vedea care vor fi termenii acestui divorţ".

"Pe măsura trecerii timpului (...) informaţiile pe care le primim despre termenii şi condiţiile acestei separări sunt destul de diferite de termenii şi condiţiile despre care s-a vorbit cu atâta uşurinţă în timpul campaniei din 2016", a declarat actorul pentru postul BBC.

Principalele două formaţiunii politice din Marea Britanie, Partidul Conservator şi Partidul Laburist, au transmis în mai multe rânduri că este exclusă posibilitatea unui nou referendum privind ieşirea Regatului Unit din UE.

Recent, un fost angajat al Cambridge Analytica a dezvăluit că firma a folosit o aplicaţie creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook şi pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a încerca să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA, în anul 2016, şi referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
13 °C
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,23 m/s
Joi
17 °C
Vin
18 °C
Sâm
19 °C
Dum
21 °C

Curs oficial BNM 19 Septembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6156 0.0532
USD 16.7892 0.0146
RON 4.2193 0.0055
UAH 0.5969 -0.0000
RUB 0.2479 0.0017
Arhivă Radio Chișinău