Persoanele sub 60 de ani din Germania vaccinate cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt ser

  • 14 Aprilie 2021 09:40
Persoanele sub 60 de ani din Germania vaccinate cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt ser

Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin, au decis marți seara ministerele regionale ale Sănătății și cel federal, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Germania a decis pe 30 martie să restricționeze utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, din cauza cazurilor rare de tromboză raportate în Europa.

Persoanele din această grupă de vârstă care au primit o primă doză de vaccin de la AstraZeneca înainte de această dată vor beneficia la rapel de serurile BioNTech/Pfizer sau Moderna, disponibile în Germania, au decis oficialii din domeniul sănătății la sfârșitul unei reuniuni, potrivit agenției de știri DPA.

"Soluția găsită oferă o bună protecție", a declarat pentru DPA președintele Conferinței miniștrilor Sănătății și responsabil pentru Bavaria, Klaus Holetschek.

Miniștrii au urmat astfel recomandarea emisă săptămâna trecută de Comisia pentru vaccinuri (STIKO).

Germania a decis, la fel ca multe alte țări, să rezerve utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele mai în vârstă, deoarece s-au observat cazuri extrem de rare de tromboze la subiecții mai tineri.

Până la data de 2 aprilie, au fost raportate 42 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea cu AstraZeneca. În 35 de cazuri, a fost vorba despre femei cu vârste între 20 și 63 de ani, iar 8 persoane au murit.

Potrivit Ministerului Sănătății din Germania, circa 2,2 milioane de persoane cu vârsta sub 60 de ani au primit o prima doză de la AstraZeneca în ultimele săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:4,12 m/s
Wed
4
Thu
6
Fri
7
Sat
9
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău