Persoanele fizice pot depune declarațiile pe venit până la 30 aprilie

  • 02 Martie 2021 12:22
Persoanele fizice pot depune declarațiile pe venit până la 30 aprilie

Persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător au obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020, până la 30 aprilie 2021, transmite MOLDPRES.

Dreptul de a prezenta Declarația cu privire la impozitul pe venit îl au toți contribuabilii. Însă, obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit survine la persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care: au obligații privind achitarea impozitului pe venit; au utilizat scutirea personală stabilită de Codul fiscal și au obținut venituri impozabile anuale mai mari de 360 000 de lei pe parcursul perioadei fiscale de declarare.

De asemenea, au obligația să depună declarație pe venit persoanele fizice nerezidente care obțin venituri de la alte persoane rezidente; direcționează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget; solicită spre restituire impozitul pe venit achitat în plus; au obținut venituri de la vânzarea proprietății (casă, apartament, automobil etc.) din care nu a fost reținut pe deplin impozitul pe venit la sursa de plată și au obligații privind achitarea impozitului pe venit; își schimbă domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă de către contribuabili prin următoarele metode: în format electronic, pe suport de hârtie, expediată prin intermediul oficiului poștal, printr-o scrisoare recomandată.

Impozitul pe venit poate fi achitat on-line prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau serviciul Achitarea online a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni de pe portalul www.sfs.md.

Sursa:Moldpre

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău