Persoanele fără domiciliu vor fi asigurate cu adăpost provizoriu pe timp de noapte

  • 24 Noiembrie 2018 14:26
Persoanele fără domiciliu vor fi asigurate cu adăpost provizoriu pe timp de noapte

Oamenii străzii din municipiul Chișinpu vor fi asigurați, la solicitare, cu adăpost provizoriu pe timp de noapte, vor fi transportați, la necesitate (cu mașina poliției sau cu transportul direcțiilor de asistență socială) la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil. Totodată, le va fi acordat primul ajutor medical, în caz de necesitate, și vor beneficia de mic dejun și cină.

Cu ajutorul ONG-urilor de profil, aceștia vor fi asigurați și cu prânz gratuit.

Municipalitatea informează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că a fost creat un mecanismul care are ca scop stabilirea etapelor de plasament și acordarea asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil, în raza municipiului Chișinău. La fel și modalitățile de identificare, plasare și, după caz, spitalizarea oamenilor străzii.

Totodată, a fost creată o comisie responsabilă de implementarea mecanismului, pentru evitarea riscului de hipotermie.

Astfel, Direcția situații excepționale a municipiului Chișinău va asigura corturi amenajate ca puncte de intervenție urgentă pentru persoanele afectate de hipotermie. Corturile vor fi amenajate pe adresele: bd. Decebal-Dacia, (lângă McDonalds), str. Bogdan Voievod, colț cu str. Kiev, Calea Ieșilor, 49, bd. Mircea cel Bătrân, 2 (pe alee) și pe str. Haltei, 2.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, corturile vor fi instalate când pe timp de noapte vor fi -10 grade Celsius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău