Persoanele fără domiciliu se pot adăposti în perioada rece a anului la Centrul municipal de găzduire

  • 29 Octombrie 2019 16:52
Persoanele fără domiciliu se pot adăposti în perioada rece a anului la Centrul municipal de găzduire

Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil (din str. Haltei, 2) va presta servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte: 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, în perioada 1 noiembrie 2019 - 31 martie 2020.

Potrivit, unui raport în acest sens, prezentat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Centrul de găzduire este pregătit să primească beneficiarii.

Astfel, recent a fost desfășurată reparație cosmetică în sufrageria instituției, în dormitoare, grupuri sanitare precum și în birourile angajaților. Totodată, au fost achiziționate lenjerii de pat și de corp pentru bărbați și femei. De asemenea, a fost salubrizat teritoriul instituției, fiind asigurat accesul la foișorul din curte și către camera de așteptare.

Instituția oferă beneficiarilor hrană de 3 ori pe zi. De asemenea, persoanele fără adăpost beneficiază de servicii de asanare și igienizare precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

Capacitatea Centrului de găzduire și orientare a peroanelor fără domiciliu stabil este de 100 de persoane zilnic.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău