Persoanele defavorizate din municipiul Chișinău vor primi ajutoare de Paști

  • 22 Aprilie 2021 19:10
Persoanele defavorizate din municipiul Chișinău vor primi ajutoare de Paști

Cu prilejul sărbătorilor de Paști, peste 33 de mii de persoane defavorizate din municipiul Chișinău vor primi ajutoare financiare din partea autorităților publice locale, transmite IPN cu referire la un comunicat al Primăriei.

Potrivit unei decizii recente a Comisiei de acordare a ajutorului material, de ajutoare a câte 500 lei vor beneficia 1537 de persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, 909 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, filiala teritorială Chișinău, și 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

De ajutoare materiale unice a câte 1000 de lei fiecare vor beneficia 110 oameni de cultură aflați în situații de risc, 31 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și 285 de angajați din sistemul educațional.

Totodată, Primăria de Chișinău va acorda bătrânilor cu cele mai mici pensii ajutoare a câte 100 de lei, pentru 30 de mii de persoane. În prezent autoritățile municipale conlucrează cu Casa Națională de Asigurări Sociale în vederea perfectării listelor de beneficiari ai ajutorului menționat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău