Persoanele cu dizabilități vor beneficia de asistență telefonică gratuită

  • 03 Aprilie 2019 16:46
Persoanele cu dizabilități vor beneficia de asistență telefonică gratuită

La doi ani de la crearea Serviciului de asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități, Guvernul a aprobat, astăzi, regulamentul de organizare și funcționare, dar și standardele minime ale acestuia, transmite IPN.

Serviciul se referă exclusiv la asistența telefonică gratuită oferită persoanelor cu dizabilități și poate fi accesat în regim neîntrerupt. Acesta dispune de un număr de telefon care permite recepționarea simultană a mai multe apeluri, de la orice telefon fix sau mobil. Dar poate fi accesat și prin alte modalități: WhatsApp, Viber, Skype sau SMS. Prestatorul, care este contractat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, suportă costul apelurilor de intrare de pe teritoriul țării. Costul apelurilor de peste hotare este suportat de către apelant.

Ministerul menționează, în nota informativă a proiectului, că regulamentul aprobat vine să micșoreze, până la eliminare, cazurile de violare a drepturilor persoanelor cu dizabilități la asistență telefonică gratuită, prin recepționarea imediată a apelurilor, prin sesizarea neîntârziată a organelor competente despre cazurile de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități, dar și prin stabilirea unei colaborări mai eficiente între structurile responsabile ale statului și organizațiile partenere.

Timp de doi ani de la lansare, au fost recepționate peste 3200 de apeluri. Persoanelor cu dizabilități le-au fost acordate servicii de suport informațional și consiliere, dar și asistență în caz de violare a drepturilor. Pentru contractarea prestatorului Ministerul a plătit aproape un milion de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău