Persoanele cu dizabilități de auz pot și vor să muncească

  • 25 Septembrie 2018 19:06
 Persoanele cu dizabilități de auz pot și vor să muncească

O expoziție a articolelor confecționate de persoane cu deficiențe de auz a fost vernisată, astăzi, în incinta Asociației Surzilor din Moldova.

Potrivit organizatorilor, mesajul evenimentului este că persoanele cu dizabilități de auz pot și vor să muncească. În cadrul evenimentului a fost lansat și un ghid menit să faciliteze comunicarea cu potențialii angajatori, transmite IPN.

Natalia Babici, vicepreședinte al Asociației Surzilor, a afirmat că pentru o persoană cu deficiențe de auz este dificil să discute cu potențialii angajatori, iar acest ghid vine să le faciliteze comunicarea. Broșura prezintă imagini cu elemente de limbaj mimico-gestual și explicația acestora, în modele de dialog dintre patron și angajat.

Radu Rebeja, secretar de stat la Ministerul Educației Culturii și Cercetării, a menționat că în societate încă există multe stereotipuri, se crede că persoanele cu dizabilități nu au o pregătire profesională suficientă, că este dificil să se integreze în colectivități. „Este o sarcina noastră să demonstrăm contrariul”, a spus oficialul.

„Persoanele cu dizabilități demonstrează că sunt persoane cu abilități ce trebuie puse în valoare. Acest eveniment scoate în evidență potențialul persoanelor cu dizabilități de auz și vine să promoveze acest potențial”, a afirmat Anastasia Oceretnâi, secretar de stat Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale.

Potrivit Asociației Surzilor din Moldova, în Moldova sunt aproximativ 5000 de persoane cu dizabilități de auz, copii și adulți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău