Persoanele care nu au scos din Republica Moldova mașinile admise temporar nu vor mai putea aduce alte mașini

  • 28 Noiembrie 2023 13:01
Persoanele care nu au scos din Republica Moldova mașinile admise temporar nu vor mai putea aduce alte mașini

Persoanele fizice care nu au scos de pe teritoriul vamal mijlocul de transport rutier plasat în regim vamal de admitere temporară, nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova în regimul vamal de admitere temporară alt mijloc de transport rutier. Noile reguli sunt incluse în proiectul de politică fiscală și vamală, publicat consultări publice.

Totodată, autoritățile propun ca regimul vamal de admitere temporară pentru mijloacele de transport rutiere, al cărui termen pentru încheierea regimului a expirat iar în privința persoanei fizice – titular al regimului, a fost emisă decizia cu privire la contravenția vamală, se încheie din oficiu, scrie Bizlaw.md.

Mențiunile corespunzătoare vor fi făcute în sistemul informațional după încasarea drepturilor de import calculate conform legislației la data emiterii deciziei de regularizare.

Norma se va aplica în cazul neexecutării obligației de reexport a mijlocului de transport de pe teritoriul vamal în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoștință a deciziei cu privire la contravenția vamală. După achitarea drepturilor de import, Serviciul Vamal, la solicitare, va perfecta formularul tipizat.

Autoritățile spun că noile norme sunt necesare pentru reglementarea condițiilor de desfășurare a regimului vamal de admitere temporară pentru mijlocele de transport rutiere introduse de persoanele fizice în scop privat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău