Persoanele care intră în România de luni nu vor mai completa declarația epidemiologică, ci doar formularul digital

  • 18 Decembrie 2021 15:05
Persoanele care intră în România de luni nu vor mai completa declarația epidemiologică, ci doar formularul digital

Cetățenii care intră în România începând de luni nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de intrare în România, a precizat sâmbătă Guvernul de la București.

Conform sursei citate, formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare de luni și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând de duminică pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze.

"Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat. Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră", mai precizează Guvernul.

Acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre, arată sursa citată.

Toate persoanele care intră în țară începând de luni au obligația de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în țară, prin aplicația plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligații fiind sancționată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, mai menționează sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău