Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea obține microcalificări avantajoase

  • 17 Mai 17:34
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea obține microcalificări avantajoase

Obținerea microcalificărilor pe tot parcursul vieții, acordate pentru experiențe de învățare obținute în termen restrâns, a fost subiectul atelierului de lucru desfășurat la Chișinău de către Organizația Internațională a Muncii prin intermediul proiectului „Angajarea incluzivă și productivă în Moldova”, cu asistența financiară a Secretariatului de Stat Elvețian pentru Afaceri Economice, transmite un comunicat al Ministerului Muncii și Cercetării.

„Introducerea microcalificărilor pentru învățarea pe tot parcursul vieții va permite persoanelor din Republica Moldova care sunt în căutarea unui loc de muncă să se adapteze mai bine la necesitățile în continuă schimbare ale pieței muncii. Expertiza Organizației Internaționale a Muncii ne va fi de un real folos pentru a implementa aceste practici la noi în țară, astfel ca să putem oferi formare profesională și vocațională, care să răspundă cerințelor pieței muncii”, a concretizat Galina Rusu, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Experiența internațională privind oportunitățile de implementare a microcalificărilor pentru învățarea pe tot parcursul vieții și formarea adulților a fost prezentată de experți din Irlanda și Estonia, precum și de Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale.  

Microcalificările sunt o modalitate flexibilă, direcționată de a ajuta oamenii să-și dezvolte cunoștințele, abilitățile și competențele de care au nevoie pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Acestea permit dezvoltarea abilităților necesare pentru reorientarea profesională într-un mod rapid.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău