Persoanele afectate de violență au acces la asistență în 11 instituții medicale

  • 30 Octombrie 2023 19:59
Persoanele afectate de violență au acces la asistență în 11 instituții medicale

Victimele violenței în bază de gen pot beneficia de asistență în cadrul a 11 instituții medico-sanitare publice. Rețeaua unităților de asistență pentru aceste persoane a fost lansată, astăzi, la Spitalul Raional Orhei.

La eveniment a participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Nigina Abaszada, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, deputata Marcela Adam.

Unitățile de asistență pentru supraviețuitorii violenței în bază de gen sunt create sub egida Ministerului Sănătății, cu sprijinul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație. Astfel de unități sunt la Institutul Mamei și Copilului, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Bălți, spitalele raionale Edineț, Cahul, Comrat, Căușeni, Orhei, Soroca, Florești și Hîncești.

Unitățile dispun de cabinet pentru examinări ginecologice și medico-legale, dar și spațiu destinat consilierii psihologice și acordării asistenței juridice într-un mediu sigur și confidențial.

Cabinetele sunt dotate cu echipamente medicale, inclusiv fotoliu ginecologic, adaptat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, mobilier, medicamente și consumabile medicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău