Persecuțiile împotriva creștinilor au luat amploare în 2013

  • 08 Ianuarie 2014 10:26
Persecuțiile împotriva creștinilor au luat amploare în 2013

Persecuțiile împotriva creștinilor au luat amploare în 2013, indicã Indexul mondial al persecuției 2014, clasament anual al celor mai afectate 50 de țãri de acest fenomen, potrivit Agerpres.

Într-o conferințã de presã la Paris, Michel Varton, directorul Asociației ”Portes Ouvertes France” care a realizat clasamentul, a precizat cã prin 'persecuții' nu se înțeleg doar actele de violențã, ci și presiunile, interdicțiile sau discriminãrile legate de religie.

Pentru al doilea an consecutiv, Coreea de Nord rãmâne țara unde creștinii se confruntã cu cele mai mari riscuri, iar Somalia se claseazã pe locul doi, triburile și clanurile musulmane executând 'aproape orice creștin pe care îl întâlnesc', a subliniat Michel Varton.

Alte țãri unde creștinii sunt supuși persecuțiilor sunt Afganistan, Insulele Maldive, Arabia Sauditã, Yemen, Iran, Libia, Uzbekistan și Qatar, potrivit clasamentului.

În privința asasinatelor, Siria, aflatã în plin rãzboi civil, deține recordul numãrului de creștini asasinați - 1.213 - și a trecut de la locul 13 la locul trei în clasament.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău