Permisele de conducere falsificate în valoare de 300 de euro, depistate la frontieră

  • 12 Ianuarie 15:26
Permisele de conducere falsificate în valoare de 300 de euro, depistate la frontieră

Polițiștii de frontieră documentează trei cetățeni din R. Moldova, care dețineau asupra lor permisele de conducere falsificate, transmite border.gov.md.

În primul caz, un conațional și-a perfectat în Portugalia permisul de conducere moldovenesc și ar fi oferit pentru actul falsificat 100 EUR. Documentul a fost depistat în cadrul controlului suplimentar al trecerii frontierei de stat. Cetățeanul moldovean de 54 de ani s-a prezentat în calitate de pasager la ruta  „București - Chișinău". Drept urmare a controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovenesc, care conținea semne vădite de falsificare. La audieri, cetățeanul a declarat că documentul a fost obținut în Portugalia, prin intermediari.

În al doilea caz este vizat un pasager de la ruta „Chișinău-Paris”, fiind legitimat ca cetățean moldovean de 29 de ani. Similar cazului precedent, în cadrul controlului suplimentar a fost depistat permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile moldovene. Documentul vizibil prezenta indici de falsificare. Persoana a comunicat că își perfectase ilegal permisul, fiind ajutat de un cunoscut, achitând pentru servicii - 300 EUR.

În continuare, actele au fost ridicate, iar cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Un alt caz a avut loc joi, 11 ianuarie, la punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a apropiat conaționalul de 23 de ani, fiind pasager la ruta „Chișinău - Paris".
 
Conform analizei de risc, tânărul a fost supus controlului de nivelul II, iar în rezultat a fost descoperit permisul de conducere românesc. La verificarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. Din declarații s-a aflat că actul a fost obținut contra sumei de 150 EUR. 

Permisul a fost ridicat, urmând a fi supus expertizei. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău