Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor putea fi convertite în Franța, fără probe teoretice și practice

  • 25 Septembrie 11:25
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor putea fi convertite în Franța, fără probe teoretice și practice

Cetățenii moldoveni care au decis să rămână și să activeze în Franța vor avea posibilitatea să-și convertească permisele de conducere eliberate în Republica Moldova. Aceeași posibilitate o vor avea și francezii cu reședința în Republica Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Acordul cu Guvernul francez cu privire la preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere, transmite IPN.

„Adăugător la cele 7 acorduri semnate deja, Guvernul extinde lista țărilor care acceptă conversiunea și recunoașterea permiselor de conducere pe principii de reciprocitate, cu scopul de a facilita accesul cetățenilor Republicii Moldova, care locuiesc peste hotare la servicii ce oferă condiții mai bune de trai și activitate. Scopul de bază al acordului constă în asigurarea realizării corespunzătoare a procedurii de preschimbare a permiselor de conducere, precum și simplificarea procedurii menționate, pentru titularii de documente de conducere, eliberate de autoritățile competente din Republica Moldova și Republica Franceză”,  a declarat ministrul afacerilor interne, Adrian Efros.

Demnitarul a dat asigurări că aprobarea acordului va asigura dreptul de a beneficia de preschimbarea reciprocă a permisului de conducere, fără a fi necesară susținerea probei teoretice sau practice de către titularul de permis de conducere, și anume pentru vehicule cu mai puțin de 10 locuri și cu o greutate totală autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, cu condiția să fie dobândit domiciliul în statele părților semnatare.

Acordul, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Moldovei și al Franței cu privire la preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere, a fost semnat la Paris pe 12 iulie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer fragmentat
Umiditate:70 %
Vint:2,57 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău