Perimetru de securitate, instituit în jurul Casei Albe. Mai mulți polițiști, răniți de protestatari

  • 02 Iunie 2020 20:14
Perimetru de securitate, instituit în jurul Casei Albe. Mai mulți polițiști, răniți de protestatari

Cel puțin cinci agenți de poliție au fost răniți prin împușcare în cursul protestelor violente izbucnite în Statele Unite după moartea unui afro-american în timp ce era imobilizat brutal de polițiști, iar Secret Service a instituit un perimetru de securitate în jurul Casei Albe.

Serviciul american de protecție a demnitarilor (Secret Service) a închis marți mai multe străzi din jurul Casei Albe, pentru protejarea președintelui Donald Trump, care în urmă cu câteva zile a fost transferat scurt timp într-un buncăr, pe fondul violențelor, relatează agenția de presă Reuters. Conform postului Fox News, zeci de agenți Secret Service au fost răniți în ultimele zile în operațiunile de îndepărtare a protestatarilor violenți în Washington D.C.

În alte orașe din SUA, cinci agenți de poliție au fost răniți marți dimineață în incidente armate produse în cursul protestelor.

În numeroase orașe din Statele Unite au loc proteste violente față de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de polițiști în orașul Minneapolis.

Un agent de poliție, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă și omor din culpă în cazul morții lui George Floyd. Alți trei polițiști ar putea fi inculpați în acest caz.

Președintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău