Performanță excepțională: Alina Stremous a cucerit medalia de argint la campionatul european de biatlon

  • 26 Ianuarie 2022 17:26
Performanță excepțională: Alina Stremous a cucerit medalia de argint la campionatul european de biatlon

Biatlonista Alina Stremous se află la cel mai bun sezon al carierei după ce a reușit miercuri, 26 ianuarie, o performanță strălucitoare la campionatele europene care au început la Arber (Germania), transmite Radio Chișinău.

Sportiva din Rep. Moldova a obținut medalia de argint în cursa individuală pe distanța de 15 km. Medaliile de aur și bronz au revenit în posesia biatlonistelor din Rusia, Evgeniia Burtasova și Natalia Gerbulova.

O altă biatlonistă din Rep. Moldova, Alla Ghilenko a ocupat locul 45. În cursa masculină individuală de 20 km, cel mai bun rezultat printre sportivii moldoveni l-a ocupat Pavel Magazeev (locul 19).

Amintim că în urmă cu câteva zile Alina Stremous a ocupat locul 9 în cursa de mass-start desfășurată la etapa de Cupa Mondială de la Antholz-Anterselva (Italia).

Alina Stremous va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, alături de alți trei biatloniști din Rep. Moldova - Alla Ghilenko, Mihail Usov și Maksim Makarov.

Cea mai bună biatlonistă din Rep. Moldova este Natalia Levcenkova care la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, s-a clasat pe locul 8 în cursa individuală. Totodată, ea a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Biatlon de la Nové Město (2008) în cursa individuală pe distanța de 15 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău