Percheziții la sediul PCCOCS, efectuate de procurori în dosarul Alexandr Stoianoglo

  • 19 Octombrie 2021 08:00
Percheziții la sediul PCCOCS, efectuate de procurori în dosarul Alexandr Stoianoglo

Procurorii anticorupție au efectuat luni seara, 18 octombrie, percheziții în birourile câtorva procurori ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în cadrul dosarului în care este vizat procurorul general suspendat și aflat în arest la domiciliu, Alexandr Stoianoglo, informează IPN.

La ieșirea din sediul PCCOCS, procurorul de caz Victor Furtună a declarat pentru presă, că „au avut loc mai multe proceduri procesuale – mai concret: percheziții”. El a precizat, că „au fost ridicate mai multe bunuri care urmează a fi examinate în cadrul cauzei penale: purtători materiali de informație, documente, acte și așa mai departe”.

Procurorul de caz Victor Furtună a refuzat să dezvăluie identitatea persoanelor și ce acuzații li se aduc, pentru a respecta principiul prezumției nevinovăției. El a confirmat faptul că perchezițiile au avut legătură cu cauza penală intentată procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Ulterior, ați doi procurori care au efectuat perchezițiile, unul dintre care s-a prezentat ca fiind Petru Ermaliuc, procuror delegat în Procuratura Anticorupție, au confirmat pentru presă, că s-au făcut percheziții în biroul procurorului PCCOCS, Dumitru Răileanu. Ei au precizat, că perchezițiile s-au desfășurat în prezența acestuia.

Procurorii au ieșit din sediul Procuraturii cu pachete negre, în care, după cum au specificat ei, s-ar afla mai multe acte, ridicate din birourile în care au fost efectuate perchezițiile.

În urma perchezițiilor, nicio persoană nu a fost reținută.

După finalizarea perchezițiilor, procurorul din cadrul Procuraturii Generale Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a declarat pentru IPN, că „pe acest caz cu reprezentanții mass-media comunică doar procurorul de caz, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor. Procuratura Generală nu se implică și nu poate da detalii despre perchezițiile efectuate”.    

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău