Percheziții la Hâncești și Chișinău, după defrișarea a peste 1.400 arbori, cu prejudicii de peste jumătate de milion de lei

  • 29 Mai 2023 13:11
Percheziții la Hâncești și Chișinău, după defrișarea a peste 1.400 arbori, cu prejudicii de peste jumătate de milion de lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, investighează un dosar de defrișare ilegală a peste 1.400 arbori din Hâncești, cu un prejudiciu de peste 680.000 lei.

Potrivit PCCOCS pe dosar au fost autorizate 13 percheziții, la Hâncești și Chișinău, inclusiv la o fabrică de paleți din raionul Hâncești. Astfel, oamenii legii au depistat cantitățile de lemn fără acte de proveniență și au ridicat pentru cercetare documente contabile, registre neoficiale despre banii primiți și lemnul aflat în gestiune la întreprinderea de silvicultură din Hâncești.

De asemenea, au fost depistate și zeci de copii ale actelor de identitate a persoanelor presupus interpuse, prin intermediul cărora au fost decontat/comercializat lemnul, precum și procuri de la primărie pentru eliberarea/vânzarea? lemnului către alte persoane. 

Oamenii legii continuă investigațiile, pentru stabilirea altor aspecte ale faptelor cercetate și dispunerea unei soluții legale pe caz, timp în care părțile beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău