Percheziții la „Glorinal”: Prejudicii de peste 15 milioane lei, după ce investitorii nu și-au primit apartamentele

  • 16 Decembrie 2019 17:58
Percheziții la „Glorinal”: Prejudicii de peste 15 milioane lei, după ce investitorii nu și-au primit apartamentele

Procuratura Generală informează că perchezițiile efectuate astăzi, 16 decembrie, la compania de construcții „Glorinal”, au fost desfășurate în legătură cu investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani.

 
Astfel, în urma perchezițiilor la domiciliile și automobilele factorilor de decizie, dar și la sediul companiei, procurorii au ridicat agende și documente care vor fi supuse examinării.
 
Totodată, au fost audiate 4 persoane – factori de decizie ai companiei, iar dacă vor fi găsite vinovate pentru fapta de escrocherie, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani; iar pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
Acțiunile de urmărire penală au fost pornite la sesizarea părților vătămate. Per total, prejudiciile preliminare cifrează suma de peste 15 milioane lei.
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău