Pentru prima dată, turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească o suprataxă pentru serviciile de sănătate

  • 04 August 11:21
Pentru prima dată, turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească o suprataxă pentru serviciile de sănătate

Pentru prima dată, turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul șederii lor în țară. Până acum, turiștii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepția spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter, citat de AGERPRES.

De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau complet gratuite, cu singura excepție când călătorii erau spitalizați în timpul șederii lor în Grecia.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătății din Grecia a decis la sfârșitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale și clinici ambulatorii de spitale.

Cei care beneficiază de îngrijiri de urgență vor fi de asemenea obligați să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge și alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul național de sănătate grec.

Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia, dar sunt considerați rezidenți "non-permanenți" în țară.

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătății speră să adune "fonduri semnificative", cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turiști.

Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituțiile private. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
18

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău