Pentru prima dată, la SIMFEST va fi oferit un premiu special pentru o producție din Moldova

  • 11 Septembrie 2021 13:12
Pentru prima dată, la SIMFEST va fi oferit un premiu special pentru o producție din Moldova

Ediția a XVIII-a a Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST începe luni, 13 septembrie, la Târgu Mureș, România. Pentru prima oară, va fi acordat un premiu special pentru cea mai bună producție din România și Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă SIMFEST România.

Timp de o săptămână, în Cetatea medievală din Târgu Mureș și la Cinematograful ARTA vor putea fi urmărite peste 50 de producții audio-vizuale din toate domeniile, de la lungmetraje la filme de animație și de la scurtmetraje de ficțiune sau filme documentare la videoclipuri.

Deschiderea oficială va avea loc luni, la ora 11.00, în Cetatea medievală, în cadrul unei conferințe de presă la care vor participa cei mai mulți dintre membrii juriului.

Juriul de preselecție a avut de ales din 410 producții, trimise din 56 de țări. În selecția oficială au rămas 118 producții din 40 de țări. Sunt reprezentate în competiția finală toate continentele.

Pentru prima oară, la SIMFEST va fi acordat un premiu special pentru cea mai bună producție din România și Republica Moldova. Tot pentru prima oară, filmul românesc va fi foarte prezent în program, prin organizarea „Săptămânii filmului românesc”, cu proiecții în fiecare seară, de luni, 13 septembrie până vineri, 17 septembrie, de la ora 21.00, la Cinema ARTA. Programul festivalului poate fi consultat pe www.simfest.ro și pe pagina de Facebook Simfest Romania.

O mare parte a producțiilor calificate în Selecția Oficială va fi difuzată, de asemenea, zilnic, pe pagina de Facebook a festivalului. Fiecare film va fi păstrat pe pagină timp de 24 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău