Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța a desfășurat simultan trei submarine nucleare

  • 25 Martie 2022 16:32
Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța a desfășurat simultan trei submarine nucleare

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Franța a desfășurat în același timp trei submarine cu rachete balistice. Decizia Franței de a desfășura în același timp trei submarine nucleare poate fi un răspuns la amenințarea nucleară a Rusiei, potrivit The Times, citată de Defenseromania.ro.

Două dintre cele patru submarine franceze din clasa Triomphant (SSBN) cu rachete balistice și-au părăsit baza din Île Long, la sud de Brest, alăturându-se astfel unui alt submarini nuclear din aceiași clasă care navighează constat în apropierea Atlanticului, se arată în raport, potrivit sursei citate

Franța și-a intensificat activitatea în domeniul descurajării nucleară, cel mai probabil, ca un răspuns la amenințările tot mai dese ale Federației Ruse cu privire la disponibilitatea de a recurge la utilizarea armelor nucleare, în actualul context al agresiunii militare pe care o desfășoare împotriva Ucrainei.

Telegramme, ziarul care deservește orașul-port Brest, unde se află submarine din clasa Triomphant, a confirmat că două submarine cu rachete balistice și-au părăsit baza din peninsula Île Longue. 

Acestea s-au alăturat unei a treia ambarcațiuni din clasa Triomphant care se afla deja în misiune de patrulare, probabil în Atlantic, unde operează în mod normal. Marina franceză nu a confirmat și nici nu a infirmat până acum aceste informații.

Declarate operaționale între 1997 și 2010, actualele submarine nucleare ale marinei franceze, Le Triomphant , Le Téméraire , Le Vigilant și Le Terrible, pot transporta fiecare 16 dintre cele mai recente rachete balistice (SLBM) M51.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău