Pentru prima dată în istorie, mascotele nu întruchipează un animal ci un ideal

  • 20 Noiembrie 2022 11:17
Pentru prima dată în istorie, mascotele nu întruchipează un animal ci un ideal

Cu puțin peste 600 de zile până la deschiderea următoarelor Jocuri Olimpice și Paralimpice Paris 2024 au fost dezvăluite mascotele oficiale ale întrecerilor.

Pentru prima dată în istorie, mascotele nu întruchipează un animal ci un ideal – Frigiile Olimpice și Paralimpice! Reprezintă un simbol puternic al libertății, al incluziunii și al capacității oamenilor de a sprijini cauze grandioase, transmite Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

„Am ales un ideal mai degrabă decât un animal”, a spus Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare Paris 2024 la ceremonia de lansare a mascotelor. „Am ales boneta frigiană pentru că este reprezentativă pentru Republica Franceză. Pentru francezi, este un obiect foarte cunoscut, un simbol al libertății, un obiect care va reprezenta mascote din întreaga lume. Faptul că Mascota Jocurilor Paralimpice are o dizabilitate vizibilă, de asemenea, trimite un mesaj puternic: promovarea incluziunii”.

De unde vin Frigiile Olimpice și Paralimice?? Boneta frigiană, de culoare roșie și cu vârful îndoit înainte, a fost putată de rebelii care au participat la Revoluția franceză din 1789, ca simbol al luptei pentru libertate. Aceasta s-a răspândit ulterior peste tot acolo unde au ajuns armatele Franței. Revoluționara Marianne purtând boneta frigiană a devenit un simbol al Republicii Franceze și o metaforă a libertății. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău