Pentru prima dată în istoria olimpică flacăra va fi alimentată cu hidrogen

  • 04 Februarie 2020 13:10
Pentru prima dată în istoria olimpică flacăra va fi alimentată cu hidrogen

Organizatorii „Tokyo 2020” au dezvăluit că vor folosi combustibil cu hidrogen atât pentru alimentarea Torței Olimpice în timpul Ștafetei prin Prefectura Fukushima, Tokyo și Aichi, cât și pentru cele două recipiente, de pe Stadionul Național din Tokyo și Golful Tokyo, unde Flacăra Olimpică va arde pe toata perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Înlocuirea cu hidrogen a gazului petrolier lichefiat, folosit în mod normal pentru torțele și recipientele Flacărilor Olimpice, este o nouă acțiune Tokyo 2020 în campania de promovare a energiei curate, în dorința de a sensibiliza întreaga lume în ceea ce privește problemele de mediu.
O inițiativă similară au avut organizatorii ediției de iarnă a Jocurile Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020, care pentru alimentarea Flacării Olimpice au folosit pelete ecologice de lemn.

Flacăra Olimpică se va aprinde în Grecia, pe 12 martie și va respecta ritualul antic. Marea Preoteasă va aprinde lumina de la soare cu ajutorul unei oglinzi și o va preda primului purtător al Ștafetei Torței Olimpice. După o săptămână în care va străbate Grecia, Flacăra va ajunge pe 20 martie în Japonia. Torța Olimpică va călători în toate cele 47 de prefecturi nipone, iar pe 24 iulie 2020 va da startul Jocurilor pe Stadionul Național din Tokyo.

Sursa: olympic.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău