Pentru Moldova solicită modificarea formulei de finanțare a școlilor

  • 03 Februarie 2021 12:24
Pentru Moldova solicită modificarea formulei de finanțare a școlilor

Platforma parlamentară Pentru Moldova, din care fac parte și deputații Partidului Șor, consideră discriminatorie actuala formulă de finanțare a școlilor, care este per elev, și propune modificarea Codul Educației la acest capitol, transmite IPN.

„În caz că sunt mai puțini elevi în clase, asta nu face ca școala să se micșoreze și să se consume, eventual, mai puțin pentru încălzire. Or, tot atâtea becuri vor fi aprinse în sala de studiu când vor fi 15 elevi în clasă și tot atâtea vor fi conectate la curent electric când vor fi 40 de elevi acolo. Anume de aceste subtilități nu a ținut cont noua formulă de finanțare a învățământului general, ceea ce este un fapt regretabil”, a declarat deputata Elena Bacalu într-un briefing de presă. Pentru Moldova propune ca finanțarea de bază a învățământului general să se facă după principiul: „Banul urmează spațiul educațional fizic și elevul”, conform căruia resursele alocate pentru un spațiu educațional fizic și pentru un elev se transferă la instituția la care învață elevul.

Guvernul a decis finanțarea în bază de cost standard per elev a instituțiilor de învățământ primar și secundar general în anul 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău